RO e-Factura din 01.ian.2024

integrare cu RO-eFacturaLegiuitorii au decis ca, începând de anul viitor(01.01.2024), facturile emise în relația B2B și B2G trebuie transmise prin platforma RO e-Factura, indiferent dacă emitentul este înregistrat ca plătitor de TVA sau nu și indiferent dacă destinatarii sunt înregistrați în Registrul RO e-Factura sau nu.
Netransmiterea în termen de 5 zile lucrătoare se va sancționa începând cu 01.04.2024, cu amenzi între 1000 și 10000lei, în funcție de categoria contravenientului.
Soluția pregătită și folosită deja de mulți utilizatori este modulul suplimentar al programului ForIT – Forms, cu ajutorul căruia atât emiterea, cât și transmiterea, urmărirea și arhivarea formatului electronic devin obligații ușor de îndeplinit.
De reținut că transmiterea facturii către cumpărător/beneficiar se va realiza în modurile convenite de cele două părți(cu excepția situației în care amândouă părți sunt înscrise în Registrul Ro e-Factura), obligația încărcării facturilor emise în platforma RO e-Factura fiind o obligație suplimentară.
Pentru mai multe detalii, consultați reglementările legale în vigoare!

Pentru a folosi modulul RO e-Factura, aveți nevoie de un certificat de semnătură electronică, calificată și înscrisă în SPV, iar pe parcursul emiterii facturii asistentul din ForIT – Forms vă ajută să evitați depunerea unei facturi cu erori. Urmărirea și arhivarea facturilor emise sunt rezolvate de ForIT – Forms!

Pentru activarea modulului RO e-Factura, reveniți cu încredere!

Distribuie pe: